Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Terugkerende blaasontsteking
Blaasontsteking

Terugkerende blaasontsteking

Homeopathie helpt vaak!

In onze praktijk komen de laatste jaren steeds vaker vrouwen met terugkerende (recidiverende) blaasontstekingen, waarbij langdurig gebruik van antibiotica geen oplossing biedt. Veel drinken en een aantal supplementen helpen soms, maar lang niet altijd of niet voldoende.

Vrouwen hebben af en toe een blaasontsteking, maar waarom komen ze bij een kleine groep steeds terug? De oorzaken van blaasontstekingen zijn verschillend. Soms ontstaan ze kort na of rond de pubertijd, soms pas op oudere leeftijd. Het kan door seks met een nieuwe relatie, door een zwakke of geïrriteerde blaas, kou of verminderde afweer en nog meer redenen. Soms neigen blaasontstekingen zelfs snel naar een gevaarlijke nierbekkenontsteking.

Hoe gaan we te werk?
Op de eerste plaats willen we alle kenmerken van de blaasontstekingen weten, die per persoon kunnen verschillen: wanneer doet het pijn, voor, tijdens of na het plassen; hoe voelt de pijn: brandend, stekend of anders; heb je voortdurende aandrang om te plassen of brandt één druppel door de plasbuis al erg, enzovoorts.
In de homeopathie is het vinden van de onderliggende oorzaak of tendens van groot belang, omdat bij iedere oorzaak een ander voorschrift nodig is. Juist bij een terugkerende blaasontsteking is het voorschrijven op de onderliggende oorzaak ontzettend belangrijk.

Op basis van de symptomen van de ontsteking schrijven we eerst een acuut middel voor. Een acuut middel neem je meerdere keren per dag in en helpt ook snel. Werkt dit middel goed, dan gaan we later over op een voorschrift voor de onderliggende zwakte die de blaasontstekingen veroorzaakt. Hiervoor willen we een goed overzicht hebben van de ziektegeschiedenis tijdens het leven, zowel lichamelijk als psychisch, èn de ziektes in de familie. Hiervoor krijg je dieper werkende middelen, die er voor zorgen dat de ontstekingen ook op de lange termijn wegblijven.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden