Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112

Terugkerende klachten

Terugkerende klachten en chronische ziektenAls je ziek bent, word je vaak vanzelf weer beter. Een gebroken arm, een flinke griep of een oorontsteking zijn hier voorbeelden van. Een gebroken arm heelt, van een griep herstel je en een oorontsteking is meestal met een paar dagen over. Deze ziektesituaties noemen we acute ziekten. Ze hebben een duidelijk begin en een eind. link: Je kunt hier meer over lezen bij het thema EHBO.

Terugkerende klachten?
Soms gaan ziekten niet vanzelf over. Wanneer je elke twee maanden een oorontsteking hebt, spreek je niet meer van alleen een acute klacht. De klacht blijft regelmatig terugkomen, omdat je niet in staat bent er volledig van de herstellen. Vaak zijn er situaties die deze klachten steeds weer doen opleven. Veel acute klachten, zoals een blaasontsteking, griep, hooikoorts of huiduitslag kunnen op deze manier vaker terugkomen. Ze krijgen een chronisch karakter.

Daarnaast zijn er ziekten die direct als chronisch bestempeld worden. Eenmaal ontdekt, kom je er nooit meer vanaf – wordt gezegd. Voorbeelden hiervan zijn reuma, psoriasis, de ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, hart en vaatziekten, menstruatieklachten, allergieën en meer.

Huidige reguliere aanpak
De reguliere zorg kan in de praktijk vaak niet anders dan symptomen bestrijden met pillen en zalven. Die heeft meestal geen middelen ter beschikking die de oorzaak kunnen aanpakken, in de diepte kan werken. De reguliere aanpak spitst zich toe op de oppervlakkige klachten, echter de dieperliggende oorzaak juist niet. Die wordt door onderdrukking soms zelfs verhevigd. Naast de bijwerkingen door medicijnen is er dus ook een risico op de toename van klachten.
Het lichaam, jouw afweer, jouw zelf-herstellend vermogen leert hierdoor niet om de ziekte te genezen. Klachten verlichten weliswaar op de korte termijn, maar op de langere termijn keren ze vaak terug. Je moet dus levenslang en vaak steeds zwaardere medicatie gebruiken.

Homeopathie
Homeopathie kan wel in de diepte en aan de oorzaak werken. Het werkt dus anders. Je vertelt aan ons wat er aan de hand is. We zoeken niet alleen naar de symptomen van de klachten, maar vooral ook naar het ontstaan ervan: naar de dieperliggende oorzaak. Hierdoor krijgen ziekten een breder perspectief, een samenhang en een betere mogelijkheid tot homeopathische behandeling. Vooral bij chronische ziekten is dat erg belangrijk. Behandel je chronische ziekten homeopathisch, dus zowel op de oorzaak als bv. ook de acute pijnklachten, dan ervaar je een gestage verbetering en regelmatig een genezing.

Voorbeeld: Als je 10 jaar reuma hebt zal dit niet in een week genezen. Wel verminderen of stoppen de ontstekingen en gewrichtspijnen en krijg je meer energie en bewegingsruimte. De klachten komen steeds minder vaak en minder heftig terug, waarna ze uiteindelijk vaak helemaal wegblijven. Zonder bijwerkingen.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden