Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112

Beeldbellen

Sinds 2006 is het ook mogelijk om mensen op afstand te behandelen met behulp van bijvoorbeeld Skype, Facetime, Zoom, Teams, enzovoorts. De huidige computers, tablets of smartphones hebben doorgaans een ingebouwde webcam en microfoon, bij oudere apparaten zijn deze los verkrijgbaar. Hierdoor is het goed mogelijk is om ‘live’ op afstand, die soms duizenden kilometers beslaat, consulten te voeren. Op deze manier is behandeling mogelijk met mensen die zijn verhuisd naar het buitenland of die door lichamelijke of psychische klachten niet kunnen reizen. Tijdens de beperkende maatregelen rondom corona is beeldbellen een uitstekend en veel gebruikt alternatief gebleken.

In 2006 zei een Australische patiënte die na enkele jaren Nederland terugkeerde naar haar vaderland: “Waarom zou ik me bij mijn keuze voor een homeopaat laten beperken door grenzen? Al verhuis ik naar de andere kant van de wereld, via internet hebben we rechtstreeks en ‘live’ contact. De post kan de medicijnen versturen. Door internet zijn er geen grenzen meer! In de loop van de tijd heb je me heel goed leren kennen, ik heb een uitstekende band opgebouwd met jou als homeopaat en de medicijnen werken heel effectief. Zo iemand vind ik niet snel nog eens. Dus wat is logischer dan om met jou verder te gaan via internet?” Op haar verzoek is zij  nog een jaar behandeld. Nu mailen en Skypen we soms als er met haar gezondheid een problemen is.

Uiterlijke kenmerken, maar ook lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, woordgebruik en intonatie zijn belangrijk bij het beoordelen van de klachten en bij de keuze van de voorgeschreven medicijnen. Homeopathie via mail is hierdoor te beperkt. Skype is een goed alternatief.

Voorwaarden
U kunt beeldbel software gemakkelijk en gratis downloaden en is een gebruikersvriendelijk programma. Facetime is alleen voor gebruikers van een Apple apparatuur. Skype is voor alle platvormen. Voor een consult dient u in het bezit te zijn van een, al dan niet ingebouwde, webcam met headset. De goedkoopste setjes zijn er vanaf € 15.-. Downloaden en installeren van de webcam en software dient u zelf van te voren te doen, eventueel met behulp van familie of kennissen. Test vooraf goed of alles goed functioneert voor een consult.

Een beeldbel consult gaat eigenlijk op de zelfde wijze als een consult in de praktijk. Kijk hiervoor onder Het consult in het menu. De tarieven zijn gelijk aan de normale consulten, alleen wordt de prijs voor het versturen van de geneesmiddelen hierbij opgeteld, maar dat gaat om hooguit enkele euro’s.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden