Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Jonge meisjes al aan de pil?

Jonge meisjes al aan de pil?

Artikel ForYou Magazine december 2015 Thema “Borstkanker en hormonale klachten”

Op welke leeftijd ben jij begonnen met de pil? Voor anticonceptie, menstruatieklachten of misschien voor acne? Veel vrouwen slikken de pil langdurig en beginnen vroeg. Vanaf 13 jaar is zeker geen uitzondering. Wij homeopaten vinden dat een verontrustende ontwikkeling. Een meisje heeft tijd nodig om tot vrouw uit te groeien Zijn er klachten tijdens deze hormonale ontwikkeling dan is dat een ziekte die om genezing vraagt. De anticonceptiepil zal deze alleen maar onderdrukken en zo woekert de ziekte op de achtergrond onverminderd door. Later zien we vervolgens allerlei klachten zichtbaar worden, zoals vruchtbaarheids-, baarmoeder- of overgangsklachten. Is het een verrassing dat er nu een ware epidemie is van hormonale ziekten, zoals schildklierproblemen, borstkanker, osteoporose, ernstige overgangsklachten? Ook de opkomst van vruchtbaarheidsproblemen bij mannen komt mede door het langdurig pilgebruik door hun (groot)moeders. Geef je dochter een goede behandeling als ze menstruatieklachten heeft in plaats van direct de pil, ze zal er haar hele leven voordeel van hebben.

SUBTIELE HORMONALE DOSERING
Het hormonale systeem is een prachtig maar ingewikkeld systeem van onderlinge feedback tussen hypofyse, schildklier, bijnieren, enz. Het werkt met minieme hoeveelheden, waarbij de huidige anticonceptie – ook de Mirenaspiraal – een olifant in de porseleinkast is. Zijn we tegen anticonceptie? Nee hoor, maar gebruik het alleen als anticonceptie, of liever, kijk eens naar alternatieven die minder belastend zijn. Homeopathie werkt ook met minieme hoeveelheden en is de ideale geneeswijze bij hormonale ziektes. Van puberende meisjes tot vruchtbaarheids-, menstruatie- en overgangsklachten of ernstiger vormen zoals schildklierziekten.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden