Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Verlaagde weerstand in de winter

Verlaagde weerstand in de winter

Veel mensen kwakkelen in de herfst en de winter. Hoe kan dat? Er zijn uiteenlopende oorzaken:

Verslechtering door kou en/of vocht
Misschien kan je niet goed tegen de toenemende vochtigheid van de atmosfeer in ons (van oudsher moeras-)landje. Je bent er, zeg maar, extra gevoelig voor. Anderen hebben als aanleg juist een gevoeligheid voor kou en zijn in de herfst en winter niet warm te krijgen. Soms is er een combinatie van beide. Denk aan reuma en luchtwegproblemen die verslechteren in de “R-maanden”.

Hygiëne
Voor een behoorlijke groep ontstaat het kwakkelen doordat we in de winter veel binnen zijn en de frisse, schonere, buitenlucht missen. Binnen is het lang niet altijd goed geventileerd, waar virussen en bacteriën goed in gedijen. In ruimtes waar veel mensen komen, zoals scholen, kantoren en treinen, maar ook thuis bij de cv. Gezonde mensen kunnen dit aan, zijn even verkouden of niet lekker, doen het een paar dagen iets rustiger aan en daarna gaat het weer goed. Belangrijk is het even pas op de plaats te maken om het lichaam extra energie te geven de ziekmakende micro-organismen uit te schakelen. Daarom is het goed het huis dagelijks te luchten en regelmatig buiten te spelen, te sporten of te wandelen.

Periode van rust en inkeer
Ieder seizoen heeft invloed op ons lichaam, net als in de natuur. Het is natuurlijk dat je meer energie hebt in de lente en zomer, dan in de herfst en zeker in de winter. De winter is een periode van rust, om op te laden voor het voorjaar. Langer slapen, meer thuis en wat meer in jezelf gekeerd is normaal en gezond. De natuur helpt hierbij een handje door minderk daglicht, waardoor het bioritme vertraagd. Als het mogelijk is, geef er aan toe minder actief te zijn. Jezelf forceren door even druk bezig te zijn als hoog zomer, zorgt voor een verlaging van het afweersysteem en daardoor de kans op ziekten. Het is goed en gezond in de winter het lichaam tijd te gunnen zelf de virussen te baas te worden in plaats van een pijnstiller te nemen om weer zo snel mogelijk actief te zijn.

Kort ziek zijn is niet ongezond.
Een rare uitspraak? Voor gezonde mensen is het heel goed dat ze af en toe een flinke griep hebben. Tijdens deze ziekte wordt in het lichaam de opgehoopte rommel opgeruimd en binnen een week hoort een gezond iemand weer beter te zijn en zich er na zelfs fitter te voelen. Ben je vaker of langer ziek in de winter of herfst, dan is het goed een klassiek homeopaat te bezoeken die zal helpen om het afweersysteem te versterken. Verslechtert je chronische ziekte in deze periode, dan helpt klassieke homeopathie niet alleen om het afweersysteem te vergroten, maar ook om de chronische ziekte te verbeteren of genezen.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden