Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Een dag uit de homeopatische praktijk

Een dag uit de homeopatische praktijk

De homeopathische praktijk is bij velen onbekend. Hoe werkt een klassiek homeopaat en hoe ziet een werkdag eruit?

Naast een aantal consulten, beantwoorden we ook altijd mails van mensen die in behandeling zijn. Vanmorgen een paar met tussentijdse verslagen over hoe het gaat. Op basis hiervan schrijf ik vervolgmiddelen voor of moet het voorschrift aanpassen. Tussen de consulten door beantwoord ik de mails.
Vandaag drie mails met een goede reactie wat betreft depressie, pijnlijke gewrichten en een hersenschudding. Meestal geef ik al extra middelen mee, anders kunnen ze nieuwe ophalen of verstuur ik deze als ze verder weg wonen.
Een iemand zegt de vervolgafspraak af, de gewrichtsklachten gaan goed en na een half jaar in behandeling wil ze weer zelfstandig verder. Ze bedankt me voor de waardevolle adviezen en komt zo nodig graag weer terug.
Een vrouw mailt dat de hoofdpijn niet is opgeknapt na de acute medicatie en deze ga ik vandaag uitwerken: ik probeer te begrijpen waarom ze deze heftige klachten ontwikkelt. Haar zwakke plek is de spijsvertering en het hoofd. Ik onderzoek op basis van de symptomen en haar levensgeschiedenis welke andere medicijnen ze nodig heeft. Al deze gegevens werk ik uit in een homeopathieprogramma op mijn pc en ik denk  nu te snappen wat het probleem is. De tijd zal het leren. Soms is het een zoektocht van een paar consulten en heb ik tijd nodig om alle gegevens boven tafel te krijgen en de patronen te herkennen. Bij anderen werkt het meteen al snel. Ik hoop van harte dat dit voorschrift de vrouw met de hoofdpijn verlichting geeft.
Een kort telefonisch consult met iemand die door de homeopathische medicatie uit de depressiviteit is gekomen, maar nu moet leren dealen met een leven zonder sombere gedachten en het leven weer wil gaan leven. Ja, het lijkt vreemd, maar dat komt vaker voor. We leren te leven met de ziekten die we hebben en hoe naar ook, het is een bekend, een soort van comfort-zone. Deze verbetering  betekent dat er een ander vervolgmiddel nodig is en wat intensievere coachen van mijn kant om lichtvoetig te leren leven.
Vanmorgen een skype-consult met een vrouw met hartkloppingen en een hele verantwoordelijke baan. Ze is, met grote tussenpozen, al ruim 20 jaar in de praktijk en als er wat is, neemt ze contact op. De hartkloppingen zijn rustig en ze is veel makkelijker geworden met verantwoordelijkheid.
Daarna een consult over menstruatieklachten. De wisselende stemmingen en de hevige pijn waren steeds voor de menstruatie, maar veranderen nu naar tijdens de medicatie, zij het milder. De pijn is veel beter, maar de labiliteit is nu anders. Ik pas het voorschrift iets aan voor de volgende stap.
Het consult met een jongetje van 5 jaar is eenvoudig en plezierig. De chronische oorontstekingen zijn rustig en als het oor onrustig dreigt te worden geeft zijn vader met succes het acute homeopathische middel.
Ook het consult met iemand over burn-out, gaat goed. De vooruitgang is duidelijk en we gaan op hetzelfde pad door.
Iemand met al jarenlang chronische holte-ontstekingen komt voor de 3e keer. Nog altijd geen antibiotica nodig, wat bijzonder is en ze ademt makkelijker en ze heeft meer energie om dingen te ondernemen. Maar we zijn er nog niet.

En zo vult zich weer een boeiende dag.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden