Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Oorontstekingen

Oorontstekingen

Oorontstekingen bij kinderen komen veel voor. Dit kom deels omdat de buis van Eustachius nog wat smaller is en daardoor gevoeliger voor ontstekingen. Anderzijds zijn kinderen in de eerste jaren van hun leven vaker verkouden of ziek (kinderziektes!) om het afweersysteem op te bouwen. Als complicatie bij gewone verkoudheden komt een oorontsteking geregeld voor.

Het is naar en pijnlijk voor het kind en vervelend voor de nachtrust van de ouders. Uit onze ervaring blijkt dat oorontstekingen met homeopathie zeer goed te behandelen zijn, zeker 90% herstelt of voorkomt dat er een komt.

Niet iedere oorontsteking is hetzelfde en geneest niet door eenzelfde medicijn. Dat hangt af van de kenmerken van de oorontsteking, die per kind verschillen kunnen. In de homeopathie kijken we naar de individuele verschijningsvormen. Het ene kind heeft gillende pijn ’s nachts, de ander nauwelijks pijn, het ander hoge koorts, terwijl de ander juist lage koorts heeft. Sommige kinderen zijn heel aanhankelijk en zielig, terwijl het andere kind heel lastig en veeleisend wordt. Ieder van deze verschillende uitingen van een oorontsteking vraagt om een ander medicijn.
Observeer daarom goed wat de verschijnselen zijn bij uw kind voor u op consult komt. Let op de lichamelijke kenmerken (rode wang, of bleek, hoge of lage koorts of diarree erbij, etc.) en de gedrags- of psychische uitingsvormen (aanhankelijk, boos, etc.). Op basis daarvan schrijven we een medicijn voor dat snel de huidige oorontsteking verzacht en voorkomt een nieuwe pijnlijke uitbarsting.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden