Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
 • Home
 • Hersenschudding

Hersenschudding

ARNICA ook heel effectief bij inwendig letsel

Arnica is bekend als een belangrijk middel bij de gevolgen van een trauma of ongeluk. Bijvoorbeeld blauwe plekken na een val, zwellingen bij een kneuzing. U smeert een paar keer per dag arnicazalf, op het aangedane lichaamsdeel. Het verzacht de pijn en de klachten verdwijnen sneller. (de groene zalf geeft vlekken, beter is creme of gel te gebruiken)

Vergeet ARNICA echter niet bij inwendig letsel! Het kan veel problemen voorkomen of verminderen. Zalf kan de aangedane delen niet bereiken, daarvoor is inwendige inname van arnica nodig in de vorm van druppels of korrels.

HERSENSCHUDDING
Arnica is heel behulpzaam bij inwendige trauma”s als een hersenschudding en andere inwendige verwondingen. Denk hierbij aan:

 • kiezen/tanden trekken
 • bevallingen waarbij veel kracht is gebruikt en de moeder een gekneusd gevoel heeft
 • een pasgeboren baby met trauma’s, bv een vacuümbevalling, kneuzingen of botbreuken of een hersenschudding
 • inwendig letsel na een ongeluk
 • na een operatie
 • klachten na een val of botsing, bv rugklachten door een botsing met voetballen

DE KERN VAN ARNICA IS: BRENGT VOCHT TERUG IN DE VATEN (minder en/of snellere absorptie van zwellingen en daardoor vermindering van de pijn en eerder herstel van de beschadiging)

 • Kenmerken: uittredend vocht; zwelling; pijnlijk gekneusd gevoel; blauwe verkleuring, bloeduitstorting.
 • Oorzaak: geweld, trauma,\r\noverinspanning, ongeluk. 
 • Klachten: zwelling, gekneusd gevoel, aanraking en druk geven pijn. Kortom overal waar vocht uit de bloedbaan komt en pijn/druk veroorzaakt.
 • I.v.m. mogelijke allergie: nooit op open wonden smeren, mag wel rond de wond.
 • Altijd geven bij verdenking van hersenschudding.
 • Bij ernstige ongelukken: allereerst  Eerste Hulp bellen en daarna korreltje in de mond doen.

INNAME EN DOSERING:
Koop de medicijnen liefst in LM2 of C30, maar C6, D30 of D6 kan ook. U kunt ze bestellen bij drogist en of apotheek of via www.hahnemann.nl. Neem 1 korreltje (of 1 druppel) in de mond. Een 2e korrel (of 1 druppel) oplossen in 4-5 eetlepels water. Uit deze oplossing geeft u gedurende 24 u de benodigde medicatie: roer de oplossing stevig, neem hieruit  steeds 1 theelepel per keer. 1-2 min voor en na inname niet eten of drinken (maar wees hier heel soepel mee!) Wel dagelijks een nieuwe oplossing maken.

De dosering is als volgt: vuistregel is ‘hoe erger, hoe vaker’: als iemand na een val direct symptomen heeft van een hersenschudding: wit, braken etc, geef dan iedere 10 minuten een korreltje/theelepel.
Zodra er een verbetering merkbaar is, kunt u de dosering gaan verminderen, bv naar ieder uur en later iedere 2 u en daarna 3-6 x daags. 
Bent u na een val bang voor een hersenschudding, maar er zijn nog geen\r\nsymptomen, dan volstaat 3-6 x daags. 

Arnica is een echt EHBO-middel, dus voor de eerste acute fase. Normaal gesproken kunt u stoppen als de klachten sterk verminderd zijn of over. In de regel gebruikt u het 3-5 dagen. 

Kan arnica ook later gegeven worden?
Stel voor u heeft een kwetsuur, maar geen arnica bij de hand, dat kunt u pas de volgende dag kopen. Heeft het dan nog zin? Jazeker, altijd doen. Hoe eerder arnica gebruikt wordt, hoe effectiever en hoe sneller de genezing op gang komt. Maar ook na 1 of 2 dagen zal arnica helpen de zwelling op te ruimen en de pijn te verzachten, zeker bij inwendig letsel als een hersenschudding!

!! Bij problemen altijd een deskundige raadplegen (huisarts en/of ervaren homeopaat)!!


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden