Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Kinderen en antibiotica

Kinderen en antibiotica

Artikel ForYou Magazine juli 2015 Thema “Kinderen en antibiotica”

Opnieuw hebben onderzoekers aanwijzingen gevonden dat antibioticagebruik door jonge kinderen het kinderlichaam langdurig kan verstoren.¹
Hoewel in Nederland antibiotica steeds voorzichtiger lijkt te worden voorgeschreven, kreeg in 2014 toch nog 21% van de kinderen onder de 10 jaar antibiotica. Soms noodzakelijk, maar lang niet altijd. Homeopathie is een belangrijk alternatief voor antibioticum. Regelmatig vinden ouders onze praktijk. We zien veel kinderen met allerlei ontstekingen, zoals terugkerende middenoorontstekingen, vaak met een historie van antibioticagebruik. Homeopathie kan acute ontstekingen, zoals middenoorontstekingen of bronchitis, snel genezen en eventuele schade en verzwakking van het natuurlijke afweersysteem door antibiotica herstellen.

Hoe werken wij?
U vertelt in het eerste consult met uw kind alle kenmerken van de ontsteking(en), zijn of haar ziektegeschiedenis en de ziektegeschiedenis van de ouders. Bij jonge kinderen speelt de erfelijkheid een belangrijke rol. Op basis hiervan schrijven we homeopathische medicijnen voor, afgestemd op uw individuele kind. Met de homeopathische medicijnen leert zijn of haar natuurlijke afweersysteem om een volgende ziekte (de ontsteking) zelfstandig het hoofd te bieden of te voorkomen. Bij acute klachten verwachten we snel resultaat. De meer sluimerende chronische ziekten verbeteren ook snel, maar vergen wat meer tijd om helemaal te genezen.
Homeopathie is niet alleen zinvol bij ontstekingen en het voorkomen van antibioticagebruik, maar is ook onmisbaar om tal van terugkerende of chronische ziekten te genezen, zowel bij kinderen als volwassenen.

¹Martin Blazer, New York University, Volkskrant 1 juli 2015


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden