Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112
  • Home
  • Gepest worden

Gepest worden

Het is pijnlijk als het je eigen kind gepest wordt, dat doet zeer. In onze praktijk zien we regelmatig kinderen die gepest worden. De achtergrond van ieder pestverhaal is anders. In de homeopathie is inzicht in de achtergronden belangrijk. We bespreken drie voorbeelden van kinderen die ieder door een ander passend homeopathisch middel geen last meer hebben.

Voorbeeld 1 –  slim en hoofdpijn

Een meisje van 10 komt omdat ze hoofdpijn heeft, behalve op zaterdag. Jantze is ook somber en wil niet naar school. Ze is tip top verzorgd en draagt een grote bril. Ze wordt “nerd” genoemd en dat vindt ze vreselijk. Op mijn vraag over de kinderen van haar klas, haalt ze haar neus op en zegt: “Ze zijn dom, ze praten alleen maar over jongens en stomme kleren.” Door de nare opmerkingen die ze kreeg, zit ze liever alleen. “Ik heb geleerd mijn vinger niet meer op te steken als de juf iets vraagt, anders schelden ze me in de pauze uit.”
Janze is een vroeg wijs en intelligent kind dat thuis vaak kribbig is. Als homeopaat is het belangrijk echt te begrijpen waarom ze zich gedraagt zoals ze doet en wat voor lichamelijke of psychische problemen dit veroorzaakt. Jantze wil graag gezien worden en etaleert hiervoor onhandig haar slimheid. Minder slimme kinderen vinden dat vreselijk en straffen dat genadeloos af. Als wij als homeopaten haar problematiek snappen,  kunnen we een homeopathisch middel dat bij haar past herkennen. Hierop verandert haar gedrag, ze stelt zich op school kwetsbaarder op, is belangstellend naar anderen en hoeft zich niet meer te bewijzen. Thuis is ze vrolijker en de hoofdpijn verdwijnt.

Voorbeeld 2 – verlegen en buikpijn

Auke is 9, klein van stuk en heel verlegen en wordt op school gepest. Hij komt buik- en hoofdpijn en angsten. Thuis speelt hij het liefst alleen. Op school durft hij geen antwoord te geven op vragen van de meester en hij presteert onder zijn niveau. Als ik hem vragen stel kijkt hij hulpeloos naar zijn moeder die moet antwoorden. Hij krijgt een homeopathisch middel waar hij krachtiger door wordt. Hij krijgt 2 vriendjes en bijt meer van zich af.

Voorbeeld 3 – verantwoordelijk en overgewicht

Samen met haar moeder en broertje komt een meisje van 12 op consult. Ryanne wordt gepest op school omdat ze overgewicht heeft. Tijdens het consult zie ik dat ze haar broertje erg bemoedert en met haar moeder als een vriendin praat. Ze is te wijs en verantwoordelijk voor haar leeftijd. Alsof ze een kinderfase heeft overgeslagen.
Op school heeft ze weinig aansluiting, in de buurt wel daar speelt ze vooral met jongere kinderen. Thuis gaat het goed, ze is er vrolijk en behulpzaam. Ze heeft een hekel aan school en wil zo snel mogelijk in een kinderdagverblijf gaan werken. Ze heeft regelmatig heftige buikpijnen. De problematiek bij Ryanne is complexer. Haar moeder werd vroeger ook gepest en is een angstige vrouw. De buikpijn is een typische familiekwaal.
Ze krijgt ook een homeopathisch medicijn om de erfelijke belasting te verminderen en daarnaast een middel dat haar gedrag beïnvloedt. Ze is, met tussenposen, een jaar in behandeling. De buikpijn is snel minder en eindelijk heeft het Medisch Bewegen effect om haar gewicht. Gaandeweg wordt ze meer kind worden en het pesten stopt.

Achtergronden

Met homeopathische middelen kunnen we lichamelijke maar ook psychische problemen (het uit balans zijn), weer in balans brengen. Pesten bestaat uit 2 partijen: de pestkop(pen) en de gepeste. Het klinkt misschien hard, maar de pestkop voelt een zwakke plek bij iemand die gepest kan worden. Die zwakke plek is een onbalans in lichaam en geest van de mens die gepest wordt. Er zijn verschillende oorzaken, maar vaak maken onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen en angsten hier deel van uit. Eigenlijk kan de gepeste zich niet begrenzen en laat anderen over zijn of haar grenzen gaan.

Homeopathie kan hierin erg goed werken is mijn ervaring. Regelmatig zien we kinderen die met homeopathische middelen weerbaarder worden. Niet langer laten ze het zwijgend over zich heen komen, maar geven repliek of soms zelfs de grootste pestkop een klap. De pestkop kan niet meer bij de zwakke plek komen, omdat die er niet meer is, of veel minder is geworden, en het kind wordt niet meer gepest en is (ook thuis) veel vrolijker.

Bij volwassenen zit het gepest worden vaak dieper doordat het veel langer is ingesleten. Homeopathie kan ook een volwassene weerbaarder maken. Vaak past daar als ondersteuning ook coaching bij.


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden