Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/emivem1q/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112

Is homeopathie werkzaam?

Op dit moment woedt er volop discussie over de werkzaamheid van homeopathie. In de ruim 200 jaar waarin homeopathie wordt uitgeoefend, laait deze discussie van tijd tot tijd op. Hoe komt dat? Uit de praktijk van alle dag bij veel werkzame homeopaten blijken de resultaten goed. Ook in mijn eigen praktijk zie ik gedurende de bijna 25 jaar waarin ik praktiseer dagelijks de goede resultaten, vaak ook bij mensen die regulier niet of moeilijk te behandelen zijn. Natuurlijk, niet bij iedereen, maar wel bij 75% van de mensen.
Ook verschijnen er met de regelmaat van de klok wetenschappelijke onderzoeken die deze bevindingen ondersteunen.
Waarom dan zoveel discussie? Omdat met de huidige stand van de wetenschap de verdunningen nog niet verklaarbaar zijn. Of zijn er ook andere redenen?
Onderstaand treft u een link aan naar veel wetenschappelijke onderzoeken.
Daarna volgen enkele wetenswaardige artikelen.

Wetenschappers bewijzen werking van homeopathie
Eind 2010 hebben een aantal Indiase wetenschappers met gebruikmaking van een zeer sterke electronenmicroscoop nieuw onderzoek gedaan naar de effecten van hoog gepotentieerde homeopathische verdunningen. Met behulp van nanotechnologie werd vastgesteld dat een C200-potentie (1 op 10 tot de 400e) nog steeds nanodeeltjes bevat van de oorspronkelijke uitgangsstof. Wetenschappers van de afdeling chemisch-ingenieurs kochten homeopathische korrels bij een naburige apotheek, bereidden de C200-potenties en controleerden deze onder een krachtige microscoop op nanodeeltjes.
“Bepaalde hoog gepotentieerde homeopathische middelen, gemaakt van metalen, bevatten nog steeds meetbare hoeveelheden van de uitgangsstof, zelfs bij potenties van C200”, aldus Dr. Javesh Bellare van het wetenschappelijke team.
Deze resultaten wijken af van hetgeen tot nu toe door wetenschappers werd aangenomen. Op basis van de wet van Avogadro werd tot nu toe gesteld dat potenties boven C12 (1 op 10 tot de 12e macht) geen deeltjes meer van de oorspronkelijke uitgangsstof bevatten. Dit was de hoofdreden waarom de werking van hoge homeopathische potenties voor onmogelijk werd gehouden.
Nu blijkt dus uit wetenschappelijk onderzoek dat hoge potenties wel degelijk werkzame deeltjes bevatten. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een Transmissie Electronen Microscoop, de meest krachtige microscoop voor wetenschappelijk onderzoek.
Bron: Prashant Satish Chikramane, Akkihebbal K. Suresh, Jayesh Ramesh Bellare, Shantaram Govind Kane., Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective, Homeopathy, Volume 99, Issue 4, October 2010, Pages 231-242
Auteur: Cor van der Meij op www.klassiekehomeopathie.nl

Een verwijzing naar veel wetenschappelijke onderzoeken:
http://nvkh.nl/wetenschap/bekijkbericht/1/

Wetenswaardige overwegingen
De ouddirecteur van de Nationale Ziekenhuisraad, Huib van den Doel, schreef 12 juli 2012 in Trouw een wetenswaardig artikel.

tekst volgt later

Scan0004


Adres

Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1
2312 SN LEIDEN

Contact

Maarten Verzaal
verzaal@homeopathieleiden.nl
tel.: 071-513 79 40
mobiel: 06-37 11 31 93
app: 071-513 79 40

 


U vindt mij op de tweede verdieping!

Copyright 2021 - Homeopathie Leiden - KvK 61701068 - Alle rechten voorbehouden