• Home
  • Wat is homeopathie

Wat is homeopathie

Wanneer we ziek zijn of wanneer we klachten ontwikkelen is ons lichaam, ons afweersysteem of ons zelfherstellend vermogen, dus niet meer in staat goed te reageren en de gezonde balans te herstellen. Dit kan zogenoemd komen door een zwakte die we vanuit de erfelijkheid hebben mee gekregen, het ontwikkelen van een chronische ziekte, het meemaken van veel heftige of nare gebeurtenissen, veel medicatie in het verleden, of bijvoorbeeld door een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen.

De in de Klassieke Homeopathie gebruikte geneesmiddelen zijn natuurlijke geneesmiddelen die helpen de balans te herstellen. Ze geven ons afweersysteem prikkels, als het ware een duwtje in de juiste richting, om te genezen. Ons afweersysteem, ook wel ons zelfherstellend vermogen genoemd, kan hierdoor weer goed reageren en daar waar nodig orde op zaken s!tellen.

Het was Samuel Hahnemann (1755-1843), de grondlegger van de Klassieke Homeopathie, die als arts en apotheker deze geneeskunst tot ontwikkeling heeft gebracht. Tot op de dag van vandaag is het mogelijk met deze natuurlijke geneesmiddelen de meest uiteenlopende klachten en (chronische) ziekten volledig te helpen genezen.